Състояло се събитие

На 28.06. и 29.06. 2024 год. за пореден път специализанти на СБАЛПФЗ „д-р Трейман“ ЕООД гр. В.Търново и на МБАЛ „Сърце и мозък“ гр. Плевен демонстрираха познанията си в пулмологията и уменията си за работа в екип.

 

Благодарим на спонсорите – „Киези България“ ЕООД

Провеждане на профилактични спирометрии

 

                                               На         

9 и 10 Май 2022 год

7 и 8 Юни 2022 год.

5 и 6 Юли 2022 год.

     Белодробната болница  „Д-р Трейман“  отваря врати за пациенти с хронични белодробни заболявания и постКовид усложнения.

     Във връзка с това ще се провеждат профилактични спирометрии на цитираните дати от 9,30 часа до 12,30 часа  след предварително записване на телефон 0879 976631.

 

Заповядайте!

Благодарствено писмо

Белодробните заболявания са най-честите заболявания

Белодробните заболявания са най-честите заболявания


В деня на белия дроб – 25 септември, за първи път белодробната болница във Велико Търново отбеляза професионално празника с видео-конферентна връзка между белодробни лечебни заведения в страната. Същевременно лечебното заведение бе отворено за всички, които имат притеснения за здравето си.
На всички желаещи в деня на белия дроб бяха направени спирометрии. Това е изследване, което показва какви са възможностите на белия дроб и какъв процент от него реално работи. Част от пациентите са получили и консултация.
По думите на д-р Личев културата на българина относно здравословното му състояние се разширява. Голяма част от хората вече са запознати с проблемите.
Белодробните заболявания са най-честите заболявания. Тютюнопушенето е един от факторите с най-вредно за белодробното здраве въздействие.
Според д-р Денчева подобни кампании са полезни, защото показват колко е важна навременната информираност и профилактика.

Деня на белия дроб отбелязва специализираната болница във Велико Търново

Деня на белия дроб отбелязва специализираната болница във Велико Търново

С безплатен скрининг за желаещи ще отбележи Деня на белия дроб – 25 септември, специализираната болница за пневмофтизиатрични заболявания „Д-р Трейман” във Велико Търново. Инициативата се провежда за първи път у нас. „ Белодробните заболявания са третата причина за смъртност както в България, така и по света. Те са най-честите, особено белодробните инфекции. Целта на Деня е да заостри вниманието на обществеността към причините за този вид заболявания, тяхната профилактика, диагностика и лечение, ако има нужда от него”, коментира д-р Стела Денчева – управител на специализираната болница във Велико Търново.

На 25 септември в белодробната болница във Велико Търново на желаещите ще се направи спирометрия. „ Намерението ни е вече да се въвежда така нареченото белодробно число. То показва с какъв процент работят белите ни дробове. Лечебното заведение разполага с пълен набор от диагностични средства. Те ще се използват според конкретния случай, ако скринингът покаже отклонения.”, обясни още д-р Денчева.